Tavuklu Dalyan Köfte Nasıl Yapılır Oktay Usta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Dalyan Köfte Nasıl Yapılır Oktay UstaDalyan Köfte Tarifi Malzemeler 2 bütün tavuk göğsü 1 yumurta kurutulmuş ekmek tuz,karabiber iç harcı için: 1 kase bezelye havuç taze fasulye kırmızı biber Dalyan Köfte Yapılışı Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geçirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın ![]() Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın üzerine yeterli miktarda kurutulmuş ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin![]() Fırın tepsisini yağlayın Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun Elinizi suyabatırarak ortasında bir kanal açın Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmışhavucu yerleştirin Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmişkırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirin üzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun![]() Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyiters çevirin 1 tane bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün![]() 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın |
|
|
|