Zuraced Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zuraced TarifiZuraced nasıl yapılır Zuraced Tarifi Malzemeler Yarım kg un1 tatlı kaşığı maya yeterince su ve tuz İç malzemesi için Yarım kg kıyma3 adet soğan 3 adet domates tuz ve karabiber ![]() Zuraced Yapılışı Mayayı hamur yoğurma kabına alın Biraz su ekleyin Üzerini kapatacak kadar un serpin Kabarması için bekleyin![]() Kabardıktan sonra unu yeterince su ile yoğurun, Sertçe bir hamur elde ettikten sona, hamuru dinlenmesi için üstü kapalı olarak bekletin ![]() Dinlenen hamurdan cevizden biraz irice parçalar kopartın ![]() Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın iç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın![]() Hazırladığınız içten yufkanın yarısına kadar yayın Diğer kenarını üzerine sıkıca kapatın Teflon tavada arkalı önlü pişirin![]() Zuraced bir Osmanlı yemeğidir |
|
|
|