Banyolu Patates Böreği Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Banyolu Patates Böreği TarifiBanyolu Patates Böreği Tarifi Oktay Usta’nın Banyolu Patates Böreği Tarifi Malzemeler 4 yufka 5 patates 2 soğan 150 gr kavurma 1 tutam maydanoz Tuz, karabiber Sıvıyağ Üzeri için 1 yumurta Çörekotu Susam Haşhaş Hazırlanışı İlk önce 5 adet patatesi haşlayın2 adet soğanı yemeklik kesinHaşlanan patatesleri küp olarak kesinTavayı sıvıyağı alınSoğanları tavaya ilave edin ve soğanları kavurunSoğanlar kavrulduktan sonra üzerine kavurmayı ilave edinDaha sonra üzerine patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin 2 adet yufkayı tezgaha serinYufkaların arasına sıvıyağ sürünYufkaları üçgen olarak kesinÜçgen kestiğiniz yufkaların uçlarına patatesli kavurmalı iç harçtan paylaştırın ve rulo olarak böreği sarınBir kaba su alınBörekleri suya daldırıp çıkartınFırın tepsisine yağlı kağıt serinYağlı kağıdın üzerine börekleri dizinÜzerine yumurta sürünÜzerine susam ,çörekotu, haşhaş serpinÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin |
|