![]() |
Banyolu Patates Böreği Tarifi
Banyolu Patates Böreği Tarifi
Oktay Usta’nın Banyolu Patates Böreği Tarifi Malzemeler 4 yufka 5 patates 2 soğan 150 gr. kavurma 1 tutam maydanoz Tuz, karabiber Sıvıyağ Üzeri için 1 yumurta Çörekotu Susam Haşhaş Hazırlanışı İlk önce 5 adet patatesi haşlayın.2 adet soğanı yemeklik kesin.Haşlanan patatesleri küp olarak kesin.Tavayı sıvıyağı alın.Soğanları tavaya ilave edin ve soğanları kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kavurmayı ilave edin.Daha sonra üzerine patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. 2 adet yufkayı tezgaha serin.Yufkaların arasına sıvıyağ sürün.Yufkaları üçgen olarak kesin.Üçgen kestiğiniz yufkaların uçlarına patatesli kavurmalı iç harçtan paylaştırın ve rulo olarak böreği sarın.Bir kaba su alın.Börekleri suya daldırıp çıkartın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Yağlı kağıdın üzerine börekleri dizin.Üzerine yumurta sürün.Üzerine susam ,çörekotu, haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.