![]() |
Cevizli Baklava-Cevizli Baklava Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Baklava-Cevizli Baklava YapılışıCevizli Baklava-Cevizli baklava yapılışı Cevizli Baklava Cevizli baklava yapılışı Cevizli baklava tarifi oktay usta Cevizli baklava tarifi cevizli baklava tarifi resimli ![]() MALZEMELER 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı Nişasta 1 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı sıvıyağ 7,5 su bardağı un 1 tutam tuz 6 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun ![]() Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın ![]() Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün ![]() 5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin ![]() Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin ![]() Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin ![]() Üstüne dövülmüş ceviz serpin ![]() Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin ![]() Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün ![]() ![]() Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın ![]() Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın ![]() Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın ![]() Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır ![]() Baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|