Katmer Tatlısı-Katmer Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmer Tatlısı-Katmer Tatlısı TarifiKatmer Tatlısı katmer tatlısı nasıl yapılır katmer tatlısı yapımı katmer tatlısı tarifi katmer tatlısı oktay usta ![]() MALZEMELER Hamuru İçin : 1 yumurta 3,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 150 gr tereyağı Kızartmak İçin : 750 ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir) Şerbeti İçin : 4 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su Yarım limon HAZIRLANIŞI Şerbet için şekerle suyu kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun![]() Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın ![]() Hamuru 6 parçaya ayırın Her birini 15 cm çapında açın![]() 100 gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun (en üstü yağlanmayacak) ![]() Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40 cm çapında) yufka haline getirin Rulo şeklinde sarın 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin![]() Daha sonra hamurdan 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın![]() Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun |
|
|
|