Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohça, pelit, tarifi

Pelit Bohça Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pelit Bohça Tarifi




Pelit Bohça Nasıl Yapılır


Malzemeler

1 Su bardağı su

2 Adet yumurta

750 Gr margarin

1 Çay kaşığı limon tuzu

2 Çay kaşığı tuz

1 Kg un

4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi

1 Su bardağından az toz şeker


Üzerine :

Yarım su bardağı antepfıstığı


Şerbeti için :

2 Su bardağı toz şeker

1 Su bardağı su

Yarım limon suyu


Pelit Bohça Yapılışı

Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın

üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın

Yarım saat dinlendirin

5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin

Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın

Kenarlarını içeri doğru kıvırın

Dilerseniz çatalla şekillendirin

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin

Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin

Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin

Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpinSoğuyunca servis yapın












Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.