ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pelit Bohça Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642361)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:25 AM

Pelit Bohça Tarifi
 

Pelit Bohça Nasıl Yapılır


Malzemeler

1 Su bardağı su

2 Adet yumurta

750 Gr margarin

1 Çay kaşığı limon tuzu

2 Çay kaşığı tuz

1 Kg un

4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi

1 Su bardağından az toz şeker


Üzerine :

Yarım su bardağı antepfıstığı


Şerbeti için :

2 Su bardağı toz şeker

1 Su bardağı su

Yarım limon suyu


Pelit Bohça Yapılışı

Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın.

üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın.

Yarım saat dinlendirin.

5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin.

Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın.

Kenarlarını içeri doğru kıvırın.

Dilerseniz çatalla şekillendirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.

Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.

Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin.

Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.Soğuyunca servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.