![]() |
Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Tuzlu Mekik TarifiPeynirli Tuzlu Mekik nasıl yapılır Malzemeler 125 gr margarin 2 çorba k ![]() 1 çay k ![]() 3 su b ![]() yarım p ![]() 1 yumurta sarısı iç harcı için: 200 gr beyaz peynir 1 yumurta akı 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 sap taze soğan Peynirli Tuzlu Mekik Yapılışı Önce hamurunu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Tuzlu Mekik TarifiMekik Böreği MALZEMELER: 250 gram un, 150 gram margarin, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet maydanoz, 200 gram beyaz peynir, ılık su ![]() YAPILIŞI: Yağ, sahanda eritildikten sonra buzdolabında dondurulur ![]() Donmuş yağ, beyazlaşıncaya kadar çırpılır ![]() Un, elenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yuvarlanan hamura “uzun ekmek” şekli verilir ![]() ![]() ![]() ![]() 20 dakika sonra, her biri “yufka” şeklinde açılır ![]() ![]() Sonra üst üste konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, kenarları 7 santim olan “kareler” halinde açılır ![]() Her parçanın ortasına “beyaz peynir – maydanoz” karışımı ko*nur ![]() ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ![]() Tepsiye dizildikten sonra orta hararetli fırında pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|