Mantı Börek Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantı Börek TarifiMantı Böreği nasıl yapılır Malzemeler 2 yufka 250 gr kıyma 2 sivri biber 1 soğan 2 domates sıvıyağ tuz karabiber üzeri için: 1 kase yoğurt 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı toz kırmızı biber Mantı Börek Yapılışı Yufkaları tezgaha serip ortadan 2'ye kesin Yufkaları sigara böreği keser gibi kesin İç harcı için karıştırma kabına 250 grkıymayı alın Üzerine sivri biber, 2 adet domates, soğanı, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın Kesilmiş yufkaların üzerine kıymalı harçtan paylaştırın Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın Yufkaların uçlarından sararak yuvarlak şekil yapın Fırın tepsisine yağlayın ve yufkaları fırın tepsisine alın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Fırından çıkardığınız mantı böreği servis tabağına alın Üzerine yoğurt ilave edin Üzerine tereyağlı pulbiberli karışımı ekleyerek servis edin |
|