Evde Cezerye Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Cezerye Nasıl YapılırEvde Cezerye Yapımı Evde Cezerye hazırlanışı Evde Cezerye malzemeleri: 1 kilo iri havuç 2 su bardağı toz şeker 200 gr fındık 1 su bardağı hindistancevizi Evde Cezerye Yapımı: 1- Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın 2- Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin 3- Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun 4- Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin 5- Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun 6- Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın Afiyet olsun |
|