Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Elmasiye Nasıl YapılırVanilyalı Elmasiye Tarifi - Vanilyalı Elmasiye Yapılışı - Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır - Vanilyalı Elmasiye Malzemeleri 400 gram sütü bir kaba koyarak ateşte kaynatınız Süt kaynamaya başlayınca içine bir miktar vanilya atarak indiriniz Hemen ağzını kapayarak bir saat kadar sütü dinlendiriniz Bu kez başka bir tencere alıp içine 6 yumurta sarısını koyarak çalkalayınız Bu yumurta sarısının içine 300 gram şeker, biraz vanilya ve dinlenmeye terk edilen sütü boşaltınız Tencereyi tekrar ateşe koyunuz Kaynayan ve birbirine karışan bu sıvıyı çini bir kevgirden geçirerek süzünüz Sonra tabağa koyarak kırılmış buz üzerinde ya da buzdolabında soğutunuz Eğer hazırladığınız bu elmasiyenin yarısını tabağa koyup donduktan, üstüne kaymak döşeyip diğer yarısını da üzerine koyarak buzdolabında donmaya bırakırsanız lezzeti daha güzel olur |
Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Elmasiye Nasıl YapılırVanilyalı Sütlü Elmasiye Nasıl Yapılır?Tarifi,Tarifleri Vanilyalı Sütlü Elmasiye tarifi Vanilyalı Sütlü Elmasiye yapılışı Vanilyalı Sütlü Elmasiye nasıl yapılır Vanilyalı Sütlü Elmasiye tarifleri Kullanılacak malzeme: 750 gr süt 1 çubuk vanilya 10 yumurta 1 su bardağı tozşeker 375 gr jelatin yaprağı Yapılışı: Jelatin yaprağı ıslatılır 750 gr süt bir taşım kaynatılır Süt kabarırken içine vanilya çubuğu atılır ve kaynamaya başlayınca ateşten indirilip ağzı kapalı olarak 2 saat bekletilir Bu süre sonunda 10 yumurtanın sarısı 1 su bardağı tozşekerle iyice çırpılarak köpük haline getirilir Sonra bu köpük içinden çubuk vanilya alınmış ve hızlı hızlı karıştırılmakta olan süte katılır ve kap ateşe oturtulur Kaptaki karışım koyulaşmaya başlamadan suyu sıkılmış ve ufalanmış jelatin eklenir Şöyle bir karıştırıldıktan sonra kap ateşten indirilir İçindekiler kalıplara boşaltılıp soğumaya bırakılır Servis edildiği zaman kalıplar birkaç saniye kaynar suda tutulur Sonra servis tabaklarına baş aşağı edilerek boşaltılır Ve birkaç dakika daha buzdolabında tutulduktan sonra servis yapılır |
|