Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmasiye, vanilyalı, yapılır

Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır



Vanilyalı Elmasiye Tarifi - Vanilyalı Elmasiye Yapılışı - Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır - Vanilyalı Elmasiye Malzemeleri




400 gram sütü bir kaba koyarak ateşte kaynatınız Süt kaynamaya başlayınca içine bir miktar vanilya atarak indiriniz Hemen ağzını kapayarak bir saat kadar sütü dinlendiriniz Bu kez başka bir tencere alıp içine 6 yumurta sarısını koyarak çalkalayınız Bu yumurta sarısının içine 300 gram şeker, biraz vanilya ve dinlenmeye terk edilen sütü boşaltınız Tencereyi tekrar ateşe koyunuz Kaynayan ve birbirine karışan bu sıvıyı çini bir kevgirden geçirerek süzünüz Sonra tabağa koyarak kırılmış buz üzerinde ya da buzdolabında soğutunuz Eğer hazırladığınız bu elmasiyenin yarısını tabağa koyup donduktan, üstüne kaymak döşeyip diğer yarısını da üzerine koyarak buzdolabında donmaya bırakırsanız lezzeti daha güzel olur










Alıntı Yaparak Cevapla

Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır



Vanilyalı Sütlü Elmasiye Nasıl Yapılır?Tarifi,Tarifleri

Vanilyalı Sütlü Elmasiye tarifi Vanilyalı Sütlü Elmasiye yapılışı Vanilyalı Sütlü Elmasiye nasıl yapılır Vanilyalı Sütlü Elmasiye tarifleri


Kullanılacak malzeme:


750 gr süt

1 çubuk vanilya

10 yumurta

1 su bardağı tozşeker

375 gr jelatin yaprağı




Yapılışı:


Jelatin yaprağı ıslatılır 750 gr süt bir taşım kaynatılır Süt kabarırken içine vanilya çubuğu atılır ve kaynamaya başlayınca ateşten indirilip ağzı kapalı olarak 2 saat bekletilir Bu süre sonunda 10 yumurtanın sarısı 1 su bardağı tozşekerle iyice çırpılarak köpük haline getirilir


Sonra bu köpük içinden çubuk vanilya alınmış ve hızlı hızlı karıştırılmakta olan süte katılır ve kap ateşe oturtulur Kaptaki karışım koyulaşmaya başlamadan suyu sıkılmış ve ufalanmış jelatin eklenir Şöyle bir karıştırıldıktan sonra kap ateşten indirilir İçindekiler kalıplara boşaltılıp soğumaya bırakılır


Servis edildiği zaman kalıplar birkaç saniye kaynar suda tutulur Sonra servis tabaklarına baş aşağı edilerek boşaltılır Ve birkaç dakika daha buzdolabında tutulduktan sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.