ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642189)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:54 AM

Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır
 
Vanilyalı Elmasiye Tarifi - Vanilyalı Elmasiye Yapılışı - Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır - Vanilyalı Elmasiye Malzemeleri




400 gram sütü bir kaba koyarak ateşte kaynatınız. Süt kaynamaya başlayınca içine bir miktar vanilya atarak indiriniz. Hemen ağzını kapayarak bir saat kadar sütü dinlendiriniz. Bu kez başka bir tencere alıp içine 6 yumurta sarısını koyarak çalkalayınız. Bu yumurta sarısının içine 300 gram şeker, biraz vanilya ve dinlenmeye terk edilen sütü boşaltınız. Tencereyi tekrar ateşe koyunuz. Kaynayan ve birbirine karışan bu sıvıyı çini bir kevgirden geçirerek süzünüz. Sonra tabağa koyarak kırılmış buz üzerinde ya da buzdolabında soğutunuz. Eğer hazırladığınız bu elmasiyenin yarısını tabağa koyup donduktan, üstüne kaymak döşeyip diğer yarısını da üzerine koyarak buzdolabında donmaya bırakırsanız lezzeti daha güzel olur.










Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:54 AM

Vanilyalı Elmasiye Nasıl Yapılır
 
Vanilyalı Sütlü Elmasiye Nasıl Yapılır?Tarifi,Tarifleri

Vanilyalı Sütlü Elmasiye tarifi Vanilyalı Sütlü Elmasiye yapılışı Vanilyalı Sütlü Elmasiye nasıl yapılır Vanilyalı Sütlü Elmasiye tarifleri


Kullanılacak malzeme:


750 gr süt

1 çubuk vanilya

10 yumurta

1 su bardağı tozşeker

375 gr jelatin yaprağı.




Yapılışı:


Jelatin yaprağı ıslatılır. 750 gr süt bir taşım kaynatılır. Süt kabarırken içine vanilya çubuğu atılır ve kaynamaya başlayınca ateşten indirilip ağzı kapalı olarak 2 saat bekletilir. Bu süre sonunda 10 yumurtanın sarısı 1 su bardağı tozşekerle iyice çırpılarak köpük haline getirilir.


Sonra bu köpük içinden çubuk vanilya alınmış ve hızlı hızlı karıştırılmakta olan süte katılır ve kap ateşe oturtulur. Kaptaki karışım koyulaşmaya başlamadan suyu sıkılmış ve ufalanmış jelatin eklenir. Şöyle bir karıştırıldıktan sonra kap ateşten indirilir. İçindekiler kalıplara boşaltılıp soğumaya bırakılır.


Servis edildiği zaman kalıplar birkaç saniye kaynar suda tutulur. Sonra servis tabaklarına baş aşağı edilerek boşaltılır. Ve birkaç dakika daha buzdolabında tutulduktan sonra servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.