![]() |
Osmanlı Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Çöreği TarifiOsmanlı Çöreği nasıl yapılır Malzemeler 250 gr kıyma Yarım demet maydanoz 2 soğan Tuz ve karabiber Yarım kilo has baklavalık un 1 çaybardağtsüt 1 çay bardağı şeker 10 adet bisküvi veya bayat ekmek 5-6 elma 2 yumurta 1 çay bardağı tereyağı 100 gr dövülmüş ceviz Tarçın, karanfil Osmanlı Çöreği Yapılışı 1- Süt, yumurta, yağ karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır ![]() ![]() ![]() 4- Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ![]() ![]() 5- Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir ![]() içinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|