![]() |
Tavuklu Rulo Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Rulo Böreği Nasıl YapılırTavuklu Rulo Börek Tarifi Tavuklu Rulo Böreği nasıl yapılır Malzemeler 3 adet yufka 2 adet tavuk göğsü 3 su bardağı su (tavuk göğüslerini haşlamak için) 1 adet yumurta sarısı 2 adet tavuk bulyon Tuz Karabiber Kırmızı pulbiber Sıvıyağ Tavuklu Rulo Börek Yapılışı Tavuk göğüsleri 3 su bardağı su ile haşlanır ![]() Pişen göğüsler bir kaba alınarak minik parçalara bölünür ve tuz-karabiber-pulbiber ile tatlandırılır ![]() Tavuk göğüslerini haşladığınız su bir süzgeç yardımı ile süzülür ve içine 2 adet tavuk bulyon eklenerek soğumaya bırakılır ![]() Dikdörtgen fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır ve yufkalardan 1 tanesi tepsiye düzgün bir şekilde yayılır ![]() ![]() Dikdörtgen şeklinde tepsiye yayılan yufkanın üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve ikinci yufka tepsiye yerleştirilir ![]() ![]() İkinci yufkanın da üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve üçüncü yufka serilerek aynı işlemler tekrarlanır ![]() Üçüncü yufka da yerleştirilip yağlandıktan sonra önceden ısıtılmış ~175 derece fırında üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir ![]() Yufkalarınız kızardıktan sonra fırından çıkarılır ve (yufkalar soğumadan) üzerine soğumaya bıraktığınız tavuk suyu eşit bir şekilde gezdirilerek ıslatılır ![]() Hazırlamış olduğunuz tavuk harcı yufkaların üzerine yayılır ve yufkalar tepsinin uzun kenarı boyunca sarılarak rulo haline getirilir ![]() Rulo haline getirdiğiniz böreğin ek yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek tekrar fırına verilir ![]() Üzeri kızarana kadar fırında pişirilir ve sıcak servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|