ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Rulo Böreği Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642050)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:17 AM

Tavuklu Rulo Böreği Nasıl Yapılır
 
Tavuklu Rulo Börek Tarifi


Tavuklu Rulo Böreği nasıl yapılır


Malzemeler

3 adet yufka

2 adet tavuk göğsü

3 su bardağı su (tavuk göğüslerini haşlamak için)

1 adet yumurta sarısı

2 adet tavuk bulyon

Tuz

Karabiber

Kırmızı pulbiber

Sıvıyağ



Tavuklu Rulo Börek Yapılışı

Tavuk göğüsleri 3 su bardağı su ile haşlanır.


Pişen göğüsler bir kaba alınarak minik parçalara bölünür ve tuz-karabiber-pulbiber ile tatlandırılır.

Tavuk göğüslerini haşladığınız su bir süzgeç yardımı ile süzülür ve içine 2 adet tavuk bulyon eklenerek soğumaya bırakılır.


Dikdörtgen fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır ve yufkalardan 1 tanesi tepsiye düzgün bir şekilde yayılır. Yufkanın tepsinin dışına taşan kısımları tepsinin kenarları boyunca düzgün bir şekilde içe kıvrılarak yufkanın tepsinin şeklini alması sağlanır.


Dikdörtgen şeklinde tepsiye yayılan yufkanın üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve ikinci yufka tepsiye yerleştirilir. İkinci yufkanın da tepsi dışına taşan kısımları birinci yufkada yapıldığı gibi tepsi kenarları boyunca düzgün bir şekilde içe kıvrılır.


İkinci yufkanın da üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve üçüncü yufka serilerek aynı işlemler tekrarlanır.


Üçüncü yufka da yerleştirilip yağlandıktan sonra önceden ısıtılmış ~175 derece fırında üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir.


Yufkalarınız kızardıktan sonra fırından çıkarılır ve (yufkalar soğumadan) üzerine soğumaya bıraktığınız tavuk suyu eşit bir şekilde gezdirilerek ıslatılır.


Hazırlamış olduğunuz tavuk harcı yufkaların üzerine yayılır ve yufkalar tepsinin uzun kenarı boyunca sarılarak rulo haline getirilir.


Rulo haline getirdiğiniz böreğin ek yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek tekrar fırına verilir.


Üzeri kızarana kadar fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.