Midye Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Tatlısı TarifiMidye tatlısı tarifi midye tatlısı ![]() MALZEMELER: 1 yumurta yarım p yaşmaya1 çay b sıvıyağ1 çay b süt1 fiske tuz alabildiği kadar un iç harcı için: 1 su b iri çekilmiş cevizşerbeti için: 3,5 su b su3,5 su b tozşekeryarım limon suyu HAZIRLANIŞI: İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır ![]() daha sonra azar azar un ilave edilir bu arad şerbeti de hazırlanır![]() başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura ilave edilerek yoğrulur hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür![]() bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur daha sonra hamur tepsi büyüklüğünde açılır açılan hamur sıkıca sarılır rolu haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir kesilen hamur yan yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır içine ceviz konularak kapatılır yağlanmış tepsiye dizlir üzerine eritilmiştereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir pişen tatlı fırından çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir |
|
|
|