![]() |
Samsun Dokunuyordu G/Özümüze |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsun Dokunuyordu G/ÖzümüzeSamsun dokunuyordu G/özümüze Gözyaşımıza karışıp arnavut kaldırımlara damladı Silmedik elimizin tersiyle Tramvaya asılan çocuklar gibi İkaz levhalarına aldırmıyordu bu adam Aldırmıyordun bakışlara saçları kızıl kadın Kar örtüsünün üstünde düş'tük Geceye karıştı çığlıklar kayboldu insanların gölgesinde Kaç bu şehirden! Nereye dönsek Ağzı bozuk kumbara gibi insanlar Dişlerini sıkıp / biriktirdiklerini saklıyorlar içlerinde Ki bir anahtar bulsalar Yığılacak tepemizden tırnağımıza en kallavi küfürler Kaç bu şehirden! Sağır bir müzisyenin gitarını sevdiği gibi seviyorum seni Zifiri karanlıkta kaç şarkı çalmıştı kedere Ve Kaç kadeh kaldırmıştık 'saygıyla' andığımız bu büyük kente Yemin ederim sokaklarına tükürmedim Kaç iz bıraktı bir bilsen bu şehir bedenimde Git bu şehirden 'tek yön gidiş biletidir hayat' Gelemem seninle saçları kan kızılı sevgili Alacak vereceğim var bu şehirle Üstelik bilirsin beni çiğnemem yeminimi Ulan Samsun'adam' edeceğim seni! Geçiyor gözlerinden sabah mahmuru martılar Kavgaları bitmiyor bir çürümüş balık için Bırak git ardında ne varsa Limandaki son vapur gözlerinde Seviyorum be gitmelerini Üstelik adını bilmediğim bir liman kentine gidiyorsun Seni rıhtıma bağlayan son halatı çözdüm yerinden Yani gözlerimden ![]() Git git artık sevgili ![]() |
![]() |
![]() |
|