![]() |
Bu Masal Bizim Masalimiz Olsunnnn |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Masal Bizim Masalimiz OlsunnnnZüleyha diyor ki içimdeki sevdaya “korkma taşımaktan” Sevdanın büyüklüğünden incinme Boynunu bükme serzenişte bir çocuk misali Böylesine yeşerirken yaprakları İçinde ilkokula giden beyaz yakalı çocuğun heyecanını taşırken Yapma,, ezme içindeki sevdanın boynunu ![]() ![]() Sana gelen tren vagonları sussun isterse Sana yazdığım kelimeler,, silinsin kara tahtadan Sevdamın sınırı yok ki benim Önsözüne sen diye başladığım her harfi yazmışken içime Kurmak zor değil “sen” diye başlayan bir şiiri ![]() ![]() Sen ki,, nefes almaktan da öte gelen içime ![]() ![]() Sen ki,, kanamalara neden vurduğum halde Değişmeyen parmak izim ![]() ![]() Duvarlarda yazılan her sözün baş harfi ![]() ![]() İçimin en sessiz ama en bilindik senaryosu ![]() ![]() Yani içimin sessiz sinemasısın sen ![]() ![]() Yazgımın,, sana mat olmaya yeminler etmiş Satranç masasıyım ben ![]() ![]() Bir ayrılığın sevdayı büyüttüğü zaman dilimlerinde Sorguluyor yüreğimdeki sesin anlamsızlığını,, Züleyha “susma” diyor oysaki içime ![]() ![]() Oysa susmak olmuşken dünyanın üç boyutu Yazgımı sorguluyorum,, Güneş batmak için dualar bırakıyorken tenime Battıkça,, eski günahlarımızla “biz” oluyoruz yeniden Sen tana kadar sabah Ben tana kadar gece oluyorum; Züleyha’nın önünde Ama isterdim ki gündönümünde de buluşsaydık Tanrı şahidimiz olsaydı da Geceden gündüze dönmek için tek ibadetim, seni düşünmek olsaydı Sen aramıza tanrılar soksaydın o zaman Öldürseydi eğer,, Susacak mıydı kelimelerin? Yahut sevdaları bir köleye hapsetseydi hemen Ne değişecekti ki, gönül fikrinde? Hiç! Gölgelenmiş gözlerin varken dünya çeperinde İzmir ne yapsın seni, alıp da koynuna İzmir ne yapsın seni, Bir okyanusa giderken gözlerin ![]() ![]() Nasıl göstersin ruhunda üç rengi beslediğini ![]() ![]() Yalan! Kurulan tüm sevmeler ![]() ![]() Sana söyleyeceğim olurdu,, böyle olmasaydı eğer; Üç rengin de sen olduğunu mesela ![]() ![]() Ama artık tek kelime bile yetmez,, bedenine işlenen lanete ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|