![]() |
Ege Bölgesinin Bölümleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Bölgesinin Bölümleri Nelerdir?Ege Bölgesinin Bölümleri Nelerdir? Ege Bölümü: Dağları:Kaz ![]() ![]() ![]() ![]() Akarsuları:Bakırçay ![]() ![]() Set Gölü:Çamiçi Önemi:Sanayi ![]() ![]() Turizm:Ayvalık ![]() ![]() ![]() Ticaret:İzmir 3 ![]() ![]() Sanayi:Otomontoj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rafineri:Aliağa Petrol Rafinerisi(İzmir) Ticaret:Edremit ve Ayvalık Türkiye’nin başta Zeytin üretim ve dağıtım yeridir ![]() Ürünleri:Bakırçay ovasıve İzmir çevresi tütün ![]() ![]() Üzüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Palamudu ile Turunçgiller Hayvancılılk: Küçükbaşhayvancılık yapılır ![]() ![]() Yer altıSoma ve Yatağan’da) Termik Santral (Eğmir) Demir (Menteşe yöresi) Krom ![]() Civa (Soma ve Yatağan) Linyit ![]() Not:İzmir ÇamaltıTuzlası ![]() ![]() Turizm:(Denizli) Pamukkale Travertenleri ve kaplıcaları İç Anadolu Bölümü: Dağları:Murat ![]() Ovalar:Kütahya ve Afyon Üretim:En çok (Buğday) ![]() Hayvancılık:Küçük başhayvancılık Halıcılık:Uşak ![]() ![]() ![]() ![]() Çinicilik:Kütahya FabrikaUşak) İlk şeker pancarıFab ![]() ![]() İplik Fabrikası Yer altı: (Tuçbilek ve Seyitömer) Termik Santrali ![]() ![]() Yatakları |
![]() |
![]() |
|