|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, kamelya, tarifikamelya, yapılışı |
![]() |
Kamelya Çorbası Tarifi-Kamelya Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kamelya Çorbası Tarifi-Kamelya Çorbası YapılışıKamelya Çorbası Tarifi-Kamelya Çorbası Yapılışı Malzeme - 1/2 kg iç bezelye - 2 yemek kaşığı Sana - 2 orta boy soğan - 2 orta boy patates - 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı - 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su ) - 2 çorba kaşığı un - 1 limon suyu - 2 yumurta - 1/4 tavuk - 1 kahve fincanı krema - Tuz Hazırlanışı Bir tencereye 2 kaşık Sana yağını koyup eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın ![]() ![]() Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin ![]() ![]() bir kasede un 2 yumurta sarısı limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin ![]() Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|