![]() |
Kamelya Çorbası Tarifi-Kamelya Çorbası Yapılışı
Kamelya Çorbası Tarifi-Kamelya Çorbası Yapılışı Malzeme - 1/2 kg iç bezelye - 2 yemek kaşığı Sana - 2 orta boy soğan - 2 orta boy patates - 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı - 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su ) - 2 çorba kaşığı un - 1 limon suyu - 2 yumurta - 1/4 tavuk - 1 kahve fincanı krema - Tuz Hazırlanışı Bir tencereye 2 kaşık Sana yağını koyup eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır. Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın. Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin. Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın. bir kasede un 2 yumurta sarısı limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi alıştırın. Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerinide katıp bir taşım kaynatın. rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin. Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz. Kereviz yoksa kurutulmuş kereviz yaprağını çorbanın suyuyla birlikte ilave edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.