ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Kamelya Çorbası Tarifi-Kamelya Çorbası Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=576410)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:16 PM

Kamelya Çorbası Tarifi-Kamelya Çorbası Yapılışı
 


Kamelya Çorbası Tarifi-Kamelya Çorbası Yapılışı

Malzeme

- 1/2 kg iç bezelye
- 2 yemek kaşığı Sana
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy patates
- 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı
- 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su )
- 2 çorba kaşığı un
- 1 limon suyu
- 2 yumurta
- 1/4 tavuk
- 1 kahve fincanı krema
- Tuz

Hazırlanışı


Bir tencereye 2 kaşık Sana yağını koyup eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır.
Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın.
Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin. Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın.
bir kasede un 2 yumurta sarısı limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi alıştırın. Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerinide katıp bir taşım kaynatın.
rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz. Kereviz yoksa kurutulmuş kereviz yaprağını çorbanın suyuyla birlikte ilave edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.