Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başak, çorbası, tarifibaşak, yapılışı

Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı





Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı

Malzeme :

600 gr Haşlanmış Buğday
1 litre Etsuyu
500 gr Yoğurt
350grUn
1 çorba kaşığı Nane
1/2demet Dereotu
2 ad Yumurta sarısı
1 ad Limonsuyu
1 çorba kaşığı Tereyağ
400 gr Haşlanmış kuzu eti
tuz

Yapımı :

Un yoğurt yumurta sarısı ve limon suyu bir kapta çırpılır kaynayan et suyuna katılır Kaynayan et suyuna haşlanmış buğday lif lif didiklenmiş kuzu eti ince doğranmış dere otu tavada eritilmiş tereyağı ve nane ilave edilir Hafif kaynadıktan sonra sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.