Tuzda Balık Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzda Balık Tarifi(Resimli Anlatım)![]() malzemeler: 2kg civarı bir balık 2 yumurta maydanoz biraz defne yaprağı 3-4kg kalın kaya tuzu Yapılışı: ![]() ![]() öncelikle balığın sadece karnını biraz yarıp içini temizliyoruz pullarını temizlemiyoruz bir tarafta leğen içindeki kaza tuzunu 2 yumurtanın akı ve yarım su bardağı su ile kar kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz![]() ![]() yoğurduğumuz tuzun bir kısmını alüminyum folyo serdiğmiz fırın tepsisine balığın sığacağı alan kadar tabaka halinde yayıyoruz ![]() bu arada sadece içini temizlediğimiz balığın içine tercihimize göre limon dilimleri soğan dilimleri maydanoz yada defne yaprağı koyup dışına da zeytinyağı sürüyoruz![]() ![]() hazırladığımız tepsi icindeki tuz tabakasının üstüne balığımızı yatırıyoruz ![]() ![]() tuz tabakası üstüne yatırdığımız balığın üstünü de hiç açık yer kalmayacak sekilde tuzla örtüyoruz ![]() ![]() hazırladığımız tepsiyi 180 derece ısıttığımız fırınımıza koyup 30-40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz ![]() ![]() 45dk kadar pişirdiğimiz tuzda balığımızı üzeri biraz kızardığında fırınımızdan çıkarıyoruz ![]() ![]() fırından çıkardığımız tuzda balığımızı biraz soğumaya bırakıyoruz ![]() ![]() tuzda balığımızın en önemli kısmı burası sertleşip taşlaşmış olan tuzu çok dikkatle kırıp balığın üstünü kalıp olarak açıyoruz![]() ![]() tuzun icinde kendi kokusu ve suyu ile pişen balığımızı parçalamadan tuzun içinden bir tepsiye alıp servis için derisini kalıp kalıp soyuyoruz ![]() ![]() ve işte tuzda balığımız servise hazır afiyet olsun Alıntı |
|
|
|