ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tuzda Balık Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575883)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:22 PM

Tuzda Balık Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

malzemeler:
2kg civarı bir balık
2 yumurta
maydanoz
biraz defne yaprağı
3-4kg kalın kaya tuzu

Yapılışı:

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

öncelikle balığın sadece karnını biraz yarıp içini temizliyoruz. pullarını temizlemiyoruz. bir tarafta leğen içindeki kaza tuzunu 2 yumurtanın akı ve yarım su bardağı su ile kar kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

yoğurduğumuz tuzun bir kısmını alüminyum folyo serdiğmiz fırın tepsisine balığın sığacağı alan kadar tabaka halinde yayıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

bu arada sadece içini temizlediğimiz balığın içine tercihimize göre limon dilimleri. soğan dilimleri. maydanoz yada defne yaprağı koyup dışına da zeytinyağı sürüyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

hazırladığımız tepsi icindeki tuz tabakasının üstüne balığımızı yatırıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

tuz tabakası üstüne yatırdığımız balığın üstünü de hiç açık yer kalmayacak sekilde tuzla örtüyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

hazırladığımız tepsiyi 180 derece ısıttığımız fırınımıza koyup 30-40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

45dk kadar pişirdiğimiz tuzda balığımızı üzeri biraz kızardığında fırınımızdan çıkarıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

fırından çıkardığımız tuzda balığımızı biraz soğumaya bırakıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


tuzda balığımızın en önemli kısmı burası. sertleşip taşlaşmış olan tuzu çok dikkatle kırıp balığın üstünü kalıp olarak açıyoruz..

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

tuzun icinde kendi kokusu ve suyu ile pişen balığımızı parçalamadan tuzun içinden bir tepsiye alıp servis için derisini kalıp kalıp soyuyoruz.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

ve işte tuzda balığımız servise hazır afiyet olsun

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.