Körili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit YapılışıKörili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit Yapılışı Malzemesi: 10 adet ufak mezgit balığı 6 adet iri boy mantar 1 adet küçük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı köri 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema Tuz Karabiber Garnitür İçin; 1 bardak kıyılmış lahana 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı sıvıyağı Maydanoz Tuz Tarifi: • Mezgit balıklarının orta kemiklerini ve derilerini çıkartın • Kılçıksız beyaz balık parçaları elde edin • Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın • Soğan ile yağda soteleyin • Balıkları içine düzgün bir şekilde yerleştirin • 6 yemek kaşığı kremaya 6 yemek kaşığı su ekleyin • Köri ile karıştırın • Balıkların üzerin gezdirin • Tuzunu kontrol edip pişirin • Havucu rendeleyin • Lahanaları ince ince kıyın • Sıvıyağ ile tavanın kapağını kapatarak sote edin • Balıkla birlikte servis yapın |
|