Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, hamsili, pilav, tarifiresimli

Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)





karabiber ( aslında içerisine kuş üzümüfıstık ve çeşitli baharatlar konuyor fakat ben o şekilde iç pilav sevmediğimden bu malzemeleri koymadımarzu edilirse pilava konulabilir)[/list]YAPILIŞI

1 1 kg hamsiyi kılçıkları da çıkacak şekilde iyice ayıklayıp yıkayınardından tuzlayın
2 1 adet soğanı küp küp doğrayınTeflon tencerede bir miktar yağla kavurun ( Arzuya göre yağ tereyağı ve sıvı yağ olabilir )

kavrulan soğanlarınıza ekleyin ve beraber bir süre daha kavurun




4 Tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine gelecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakın

5 Balıklarınızı bir güveç kabına ( borcam veya teflon başka bir kap da kullanabilirsiniz ) sıkı sıkı dizin


6 Demlenen pilavınıza maydanoz doğrayarak karıştırın




7 Hazırladığınız iç pilavı dizdiğiniz balıkların üzerine dökün




8 Kenarlardan pilavın üzerini balıkla iyice kapatın









9 Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.