Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan DolmasıMalzemeler ![]() 16 adet kurutulmuş patlıcan İç Malzemesi ![]() 2 su bardağı pirinç 5 adet soğan 3 diş sarımsak 1 5 su bardağı zeytin yağı Yarım çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı kuru nane reyhan yeni bahar karabiber 2 su bardağı su Tuz karabiber Hazırlanışı ![]() Kurutulmuş patlıcanları bol suda haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küp küp doğrayın Tenceye bir su bardağı zeytinyağını alıp kızdırın Soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun Pirinçleri yıkayıp tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin Biber salçası 1 su bardağı su tuz ve pul biberi tencereye ekleyip karıştırın Pirinçler suyunu çekene kadar harcı pişirmeye devam edin Harç piştikten sonra soğumuş dolmalık patlıcanların içini doldurun Orta derinlikte bir tencereye dolmaları dizin üzerine 1 su bardağı su ve yarım su bardağı zeytinyağı ekleyin Dolmaların dağılmaması için üzerine porselen tabak yerleştirin Kısık ateşte pişirin Afiyet Olsun |
|
|
|