Avustralya Mutfağı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avustralya MutfağıAnzak bisküvisi Tarifi Malzemeler
Yağı eritmeye başlayınca içine bal eklenir Eriyen yağa önce kaynar su sonra karbonat eklenir Ayrı bir kapta yulaf ezmesiunhindistan cevizi ve şekeri karıştır sonra yağ karışımını ekle ve kaşıkla iyice karıştırılır Tepsiye kaşıkla karışımdan koyalım ama yayılmasın İyice ısınmış 170 derecelik fırında pişirelim Jumbo karides şiş Tarifi Malzemeler
Karidesler temizlenir Tahta şişlere dizilir ve ızgarada pişirilir Mayonez ve wasabi sos bir kâsede karıştırılır Mango soyulup dekoratif bir şekilde kesilir Karidesler roka yaprakları mango ve sos servis tabağına alınıp servis yapılır |
|