Erişteli Kuşbaşı Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişteli Kuşbaşı Kebabı TarifiErişteli Kuşbaşı Kebabı Tarifi Kuşbaşı Kebabı Tarifi Resimli Erişteli Kuşbaşı Kebabı Tarifi Resimli Erişteli Kuşbaşı Kebabı Tarifi Erişteli Kuşbaşı Kebabı Yapılışı Malzemeler 250 gr kuzu eti 1 adet domates 1 adet soğan 15 adet mantar 2 adet biber 1 su bardağı bezelye 1 adet kabak 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı erişte 1 su bardağı kaşar peynir 1 tutam tuz Hazırlanışı Domates ve soğanı yemeklik doğrayalım Kuşbaşı etle birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirelim 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayalım![]() 15 adet mantarı ortadan 2′ye kesip ayıralım Bezelyeleride ekleyerek tencerenin içine koyalım ve tuzunu ilave edelim![]() Başka bir tencerenin içine 1 çay bardağı sıvı yağı dökelim Üzerine su ilave edelim Kaynayınca tuzunu serpelim ve 1 5 su bardağı erişteyi haşlayalım Erişteleri fırın tepsisine yayalım Üzerine sebzelerle sote ettiğimiz etleri yayalım En üste 1 5 su bardağı kaşar peynir rendesini serpelim 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim Roka yapraklarını servis tabağına döşeyip üzerine erişteli eti yerleştirip en üste bir kalın dilim domates ve sebzelerle süsleyerek servis edelim Afiyet Olsun
|
|
|
|