Kuzu Kol Sarma Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Kol Sarma TarifiKuzu Kol Sarma Tarifi Resimli Kuzu Kol Sarma Tarifi Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır Malzemeleri Bir adet kemiği alınmış Kuzu kolu bir çorba kaşığı Biber salçası veya domates salçası 2-3 diş sarımsak bir çorba kaşığı sıvı yağ–Kekiktuz bir fincan Galeta unu bir kaç dal Maydanoz Karabiber miktarı isteğe göre Yapılışı Kemikleri çıkarılmış Kuzu kolunu Tezgahın üzerine alalımDiğer tarafta bir kasenin içine sıvı yağımızı koyup içine dövülmüş sarımsaklarıKekik KarabiberSalçaTuz ilave ederek iyice karıştırıp etimizin her tarafına bu karışımı sürelimSonra Galete ununu etimizin üzerine serpelim ve doğradığımız maydanozlarıda ilave ederek etimizi sıkıca rulo şeklinde saralım Açılmaması için kuvvetli bir makara ipliği ile birkaç yerinden bağlıyalım Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz sarma etimizi Kızgın bir fırında önce 240 derecede sonra etimiz kızarmaya başlayınca 150 derecede pişirelim |
|