Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, sarma, tarifi

Biftek Sarma Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Sarma Tarifi







Malzemeler
  • Yarım kilo biftek
  • Yarım bardak kasar rendesi
  • Yarım bardak beyaz peynir
  • yarım bardaktan az ceviz içi
  • Maydonoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon
  • kürdan
  • Kızartmak için sıvı yağ
Patates Püresi için
6 tane orta boy patates
Yarım bardak süt
Bir kaşık tereyağ
Tuz pul biber karabiber maydanoz


Yapılışı:

Öncelikle çok ince kesilmiş biftekleri güzelce dövüyoruz ezmeden ezmeye yakın (ben sığır biftek kullandim) limon ve baharatlarla ovup bekletiyoruz Daha sonra patateslerimizi haşlamak için ocağa alıyoruz diğer tarafta peynirleri ceviz içini maydanoz ve baharatları karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz
Bu süre içinde beklemiş olan biftekleri tahtamızın üstüne alıp iç harcını alıp sarmaya başlıyoruz kurdan yardımıyla tutturuyoruz Kızgın yağda kızartıyoruz üç yüzeyi güzelce kızarttıktan sonra kurdanı çıkarıp o yüzeyi de kızarttıktan sonra tabağına alıyoruz


Kızartırken acele edip çevirmemeli iyice kızarmasını beklemeliyiz Patatesleri ezip süttereyağı ve baharatlarla püre yaptıktan sonra servis yapıyoruz
Afiyet olsun









Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.