Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biryani, tarifi

Biryani Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biryani Tarifi





Biryani Tarifi

Biryani nasıl yapılır
Biryani yapılışı

Biryani Malzemeleri
  • 100 gr basmati pirinci
  • 50 gr tereyağı
  • 50 ml ayçiçeğiyağı
  • 50 ml zeytin yağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 30 gr badem
  • 50 gr kuru üzüm
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 250 gr kemikli kuzu kaburga eti
  • 2 kiraz domates
  • 2 frenksoğanı
  • bir kaç tel safran
  • yarım soğan
  • tuz


Biryani yapılışı
Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp doğradığınız soğanları ilave edin Pembeleşinceye kadar kavurun Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin iyice soteleyin
Pirinci yıkayın Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin
Badem kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin Frenksoğanları ile süsleyin Ayçiçeğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.