Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, tarifi

Kapama Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapama Tarifi





Kapama Tarifi

Resimli Kapama Tarifi
Kapama nasıl yapılır

Malzemeler

1 kilogram kemikli kuzu kol

10-15 tane arpacık soğan

8-9 adet yeşil soğan

Bir tutam taze nane

3-4 adet marul yaprağı

Tuz

Karabiber



Yapılışı

Eti güzelce yıkayınız Bir tencere içerinse koyunuz ve kapağını iyice kapatınız Üzerine de 2 bardak su koyunuz Bir taşımlık kaynatınız Üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alınız Ardından yine kapağını kapatınız Ocağın altı kısık olarak 45-50 dakika kadar pişiriniz

Arpacık soğanları ayıklayınız kök kısımlarını kesiniz Ve etin olduğu tencerenin içerisine atıp yarım saat daha pişiriniz

Bu arada da taze soğanları ayıklayınız ve güzelce yıkadıktan sonra parmak boyunda doğrayınız Nanelerin de saplarını ayıklayıp yıkayınız Marul yapraklarını da iyice yıkayıp ince ince kıyınız

Pişirdiğiniz etinizin üzerine tuzu karabiberi taze soğanları marul ile naneleri katınız Hepsini birlikte 10-15 dakika daha pişiriniz ve ocağın altını söndürünüz Sıcak olarak servis ediniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.