ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kapama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575077)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:34 PM

Kapama Tarifi
 


Kapama Tarifi

Resimli Kapama Tarifi
Kapama nasıl yapılır

Malzemeler

1 kilogram kemikli kuzu kol

10-15 tane arpacık soğan

8-9 adet yeşil soğan

Bir tutam taze nane

3-4 adet marul yaprağı

Tuz

Karabiber

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yapılışı

Eti güzelce yıkayınız. Bir tencere içerinse koyunuz ve kapağını iyice kapatınız. Üzerine de 2 bardak su koyunuz. Bir taşımlık kaynatınız. Üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alınız. Ardından yine kapağını kapatınız. Ocağın altı kısık olarak 45-50 dakika kadar pişiriniz.

Arpacık soğanları ayıklayınız. kök kısımlarını kesiniz. Ve etin olduğu tencerenin içerisine atıp yarım saat daha pişiriniz.

Bu arada da taze soğanları ayıklayınız ve güzelce yıkadıktan sonra. parmak boyunda doğrayınız. Nanelerin de saplarını ayıklayıp yıkayınız. Marul yapraklarını da iyice yıkayıp ince. ince kıyınız.

Pişirdiğiniz etinizin üzerine tuzu. karabiberi. taze soğanları. marul ile naneleri katınız. Hepsini birlikte 10-15 dakika daha pişiriniz ve ocağın altını söndürünüz. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.