![]() |
Kapama Tarifi
Kapama Tarifi Resimli Kapama Tarifi Kapama nasıl yapılır Malzemeler 1 kilogram kemikli kuzu kol 10-15 tane arpacık soğan 8-9 adet yeşil soğan Bir tutam taze nane 3-4 adet marul yaprağı Tuz Karabiber http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı Eti güzelce yıkayınız. Bir tencere içerinse koyunuz ve kapağını iyice kapatınız. Üzerine de 2 bardak su koyunuz. Bir taşımlık kaynatınız. Üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alınız. Ardından yine kapağını kapatınız. Ocağın altı kısık olarak 45-50 dakika kadar pişiriniz. Arpacık soğanları ayıklayınız. kök kısımlarını kesiniz. Ve etin olduğu tencerenin içerisine atıp yarım saat daha pişiriniz. Bu arada da taze soğanları ayıklayınız ve güzelce yıkadıktan sonra. parmak boyunda doğrayınız. Nanelerin de saplarını ayıklayıp yıkayınız. Marul yapraklarını da iyice yıkayıp ince. ince kıyınız. Pişirdiğiniz etinizin üzerine tuzu. karabiberi. taze soğanları. marul ile naneleri katınız. Hepsini birlikte 10-15 dakika daha pişiriniz ve ocağın altını söndürünüz. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.