![]() |
Sebze Doğrama Şekilleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Doğrama Şekilleri1- BOUQUETTE GARNIE (buke garni) a) Normal Bouquette Garnie b) Beyaz Bouquette Garnie 2- MIRE POIX (mire poa) a) Normal Mire Poix b) Beyaz Mire Poix 3- PAYSANNE (peyzan) 4- JULIENNE (jülyen) 5- BRUNOISE (brunuaz) 1- BOUQUETTE GARNIE Normal veya beyaz BOUQUETTE GARNIE olarak ikiye ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz ve Normal BOUQUETTE GARNIE arasındaki fark sebzelerdeki renk farkıdır ![]() ![]() Kullanıldığı yerler: BEYAZ BOUQUETTE GARNIE: Çorbalarda ![]() ![]() NORMAL BOUQUETTE GARNIE: Et sularının ve haşlama etlerin hazırlanmasında kullanılır ![]() ![]() ![]() 2- MIRE POIX İri parçalar halinde ve küp şeklinde doğramadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanıldığı yerler: NORMAL MIRE POIX: Kahverengi çorbalar ve soslarda kullanılır ![]() BEYAZ MIRE POIX: Kremalı ve püreli çorbaların pişirilmesinde kullanılır ![]() 3- PAYSANNE Bütün sebzelere uygulanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() 4- JULIENNE Bıçak sırtı kalılığında 3-4 cm boyunda ince çubuklar halinde doğrama şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() 5- BRUNOISE En küçük doğrama şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|