alüminyum folyo pişirme torbası gibi pratik ürünlerin hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek Fakat doğru şekilde kullanmak şartıyla Mesela alüminyum folyonun kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar var Herhangi bir yiyeceği buzdolabında saklamak istediğimizde ona rahatlıkla sarabilirsiniz Yalnız içindeki ürünün asitli tuzlu limonlu yani alüminyum folyo ile ilişkiye geçebilecek şekilde olmamasına özen göstermelisiniz Alüminyum folyoyu hanımlar en çok da sebze ve et yemeklerini kendi buharında pişirmek istediğinde kullanıyor Bu yöntem o kadar yaygın ki yemek tarifi kitaplarında bile yer alıyor Oysa alüminyum folyonun içinde ya da fırın kabının üzerini örtmek suretiyle hiçbir besinin pişirilmemesi gerekiyor Çünkü pişirme esnasında çıkan kimyasal içerikli buharlar ile alüminyum folyo etkileşime giriyor folyodaki alüminyum metali serbest kalarak gıdaya karışıyor Vücudunuzdaki alüminyum miktarının artması ise kanser ve kemik hastalıkları riskini yükseltiyor Alzheimer gibi bellek bozukluğu hastalıklarını tetikliyor akciğer karaciğer fonksiyonunu olumsuz etkiliyor Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.