|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kıymalı, sac, tarifikıymalı, yapılışı, yufkası |
![]() |
Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası YapılışıKıymalı Saç Yufkası Nasıl Yapılır?-Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı Malzemesi: 8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz ![]() Tarifi: • Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için ![]() ![]() • Önce kıymalı harcı hazırlayın ![]() • İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin ![]() ![]() • Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin ![]() • Tuzunu ve karabiberini ekleyip ![]() ![]() • Sonra 4 yufkayı suya sokup ![]() ![]() • Bir kenara alın ![]() • Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp ![]() ![]() ![]() • Tavadan almadan içinin harcını yayın ![]() • (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın ![]() • Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin ![]() • 2-3 dakika daha ocakta tutup ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|