ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574366)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:23 PM

Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı
 


Kıymalı Saç Yufkası Nasıl Yapılır?-Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı

Malzemesi:
8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz. karabiber

Tarifi:
• Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için. bu tarifi uygulamak daha kolay.
• Önce kıymalı harcı hazırlayın.
• İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin. kıymayı katın.
• Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin.
• Tuzunu ve karabiberini ekleyip. ocaktan alın.
• Sonra 4 yufkayı suya sokup. hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın.
• Bir kenara alın.
• Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp. aynı biçimde. tavada önlü-arkalı kızartın.
• Tavadan almadan içinin harcını yayın.
• (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın.
• Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin.
• 2-3 dakika daha ocakta tutup. alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.