Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, ispanaklı, lazanya, tarifiresimli

İspanaklı Lazanya Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İspanaklı Lazanya Tarifi(Resimli Anlatım)

karabiber pul biber[*]1 yemek kaşığı zeytinyağ[/list] Üstüne sürme sosu:
  • 2 yumurta
  • yarım çay bardağı süt
  • lazanya yapraklarının arasına sermek için 300 gr tel peyniri veya taze kaşar
  • 300gr taze kaşar
  • lazanyaları haşlamak için üç kilo su 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
  • Yoğurma kabıma yumurtaları kırdım çatal yardımıyla iyice çırptım
  • Tuzunu yağını suyunu katıp yavaş yavaş unu ekleyerek sert ele yapışmayan hamur haline getirdim
  • Hamurun üstünü örterek 10 dakika dinlendirdim
  • Hamurum dinlenirken tencereye yağımı koydumküp şeklinde doğradığım soğanları katıp hafif öldürdüm
  • Yıkayıp süzdüğüm ıspanağı içine atarak ıspanaklar suyunu çekene kadar harlı ateşte kavurdum
  • Tuzunu baharatını katıp soğumaya bıraktım
  • Dinlendirdiğim hamuru 3 eşit parçaya bölerek her birini 40 santim cıvarında açarak 4 eşit parçaya bölüp kestim kestiğim hamurları masaya un serperek kenara koydum
  • Tencerede suyu kaynattım içine tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını döküp hamur parçalarını 4 der tane olarak kaynayan suda 2 dakika haşladım arada bir yapışmasını önlemek için spatula yardımıyla aralarını ayırdım
  • Haşladığım hamurları delikli kepçeyle süzdürerek aldım hazırladığım soğuk suyun içine attım
  • Hamurları süzdürüp dik dörtgen borcama fırın kabımın boyuna göre keserek 2 şer tane sırasıyla dizdim
  • Dizdiğim her kata yumurta sosu sürdüm üstüne peynirleri döşedim
  • İkinci katından sonra yine yumurta sos sürdüm üzerine ıpanağı döşedim
  • Yedi katlı lazanyam oldu ıspanak harcımı ikiye bölerek sekiz katın arasında iki kerere döşeyerek kullandım
  • Diğer katların her birine yumurta sosu ve peynir döşedim
  • Bu işlemleri yapraklarım bitene kadar uyguladım en son üstüne artan yumurta sosumu sürdüm minik tereyağı parçalarıkoydum
  • Kızdırdığım 200° C fırında altı üstü kızarana kadar pişirdim
  • Sıcak servis yaptımAfiyet olsun

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com