Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, katmer, kaymaklı, tarifiresimli

Kaymaklı Katmer Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Katmer Tarifi(Resimli Anlatım)







Malzemeler:
2 yufka
6 yemek kaşığı şeker (tatlı sevenler ilave edebilir)
6 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
200 gr kaymak


Yapılışı:
  • Yufkayı fotoğrafta gösterildiği gibi ikiye bölünüz
  • Sırası ile önce çekilmiş fıstığı sonra şekeri ve en son da kaymağı koyunuz
  • Fotoğraflarda gösterildiği gibi katlayınız
  • Tavada tereyağ ile iki tarafı da iyice pembeleşinceye kadar pisiriniz
  • Üzerine fıstık dökerek servis yapınız



Fıstık kondu

Şeker ekleniyor

Sıra kaymakta

İç harçlar bitti katlamaya geçebiliriz




Katlama işlemi de başarı ile tamamlandı

Bu da katmerimizin pişmiş hali afiyet olsun…

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.