Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, boşnak, mantısı, tarifiresimli

Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)







Kullanılan Malzemeler:[*]hamur için[*]1- 750 gr un[*]2- tuz[*]3- ılık su[*]iç malzemesi[*]1- 300gr kıyma[*]2- 2 orta boy soğan[*]3- tuz[*]4- karabiber[*]katlar arasına sürmek için[*]yaklaşık yarım paket margarin[*]üstüne[*]sarımsaklı yoğurt[*]yağda kızdırılmış pul biber nane
Hazırlık[*]isteğe göre 1 veya 2 soğan ince ince doğranır[*]soğan kıymaya eklenir[*]bir tutam tuz bir tutam karabiberde kıymaya eklenip karıştırılır hafif yoğurulur[*]iç malzememiz hazır[*]yoğurma kabına un ve tuz alınır[*]öncelikle 1 su bardağı ılık su ilave edilerek hamur haline getirilir[*]yumuşak (kulak memesi yumuşaklığı diye tabir ettiğimiz bir hamur elde etmeliyiz) bir hamur elde etmek için ara ara ılık su ilave edilerek yoğurulur[*]hamurumuzda hazır[*]ara katlar için yarım paket margarin eritilir ılık bir hale getirilir
Tarifin Hazırlanışı[*]hamur tezgaha alınır rulo haline getirilip 10 eşit parçaya bölünür[*]1 parça tabak büyüklüğüne gelene kadar merdane yardımıyla açılır[*]açılan parçanın üstüne 1 kaşık erimiş margarin dökülerek fırça yardımıyla heryerine yedirilir[*]2 parçada tabak büyüklüğünde açılır ve 1 parçanın üstüne konulur 2 parçada margarinle yağlanır[*]tüm parçalar bu şekilde açılıp yağlanır bittiğinde büyüteceğimiz alana ters çevrilerek alınır[*]üstüste konulmuş 10 parça hamur tamamen merkezden dışa doğru elle bastırma ve çekme şeklinde büyütülüp açılır[*]çok ince açılmayacak yarım cm kalınlığında olması yeterli[*]açılmış hamur yaklaşık 6 santimlik aralıklarla yatay ve dikey olarak kesilir[*]parçalara hazırladığımız içden birer tutam tek tek dağıtılır[*]bohça şeklinde kapatılır kapattığımız bölüm altta kalacak şekilde tepsiye dizilir[*]üzerinede fırça yardımıyla ılıtılmış margarinden sürülür[*]200 derecede üstü kızarana dek (yaklaşık 30 dk) fırınlanır[*]fırından alınan mantıya hemen sıcağı sıcağına[*]koyu ayran kıvamında hazırlanmış sarımsaklı yoğurt dökülür[*]tepsinin üstü kapatılıp 10dk kadar beklenir[*]servis tabağına alınan mantının üstüne kızdırılmış yağ nane karışımı dökülerek[*]sıcak sıcak servis edilir[*]afiyet olsun









Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.