Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, bahce, böreği, gizli, tarifiresimli

Gizli Bahçe Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gizli Bahçe Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)

Malzemeler
Bes tane yufka 100 gr tereyagi
Bir tane yumurta
Yarim cay bardagi siviyag
Bir sise soda

Ic malzeme
250 gr kiyma
Bir tane sogan iki tane patates
Maydanoz tuzkarabiberpul biber

Hazirlanisi
Yufkanin bir tanesi kucuk firin tepsisinin boyunda kesilir kenarda bekletilir
Tepsi yaglanir bir yufka kenarlari disariya tasacak sekilde yerlestirilir
Uc yufka ust uste serilir ortadan ikiye kesilir dort yarim daire elde edilir
Bir kabin icinde az sivi yag ile kiyma kavrulur suyunu cekince icine kup kesilmis sogan ilave edilir kavurmaya devam edilirKiymanin icine rendelenmis suyu alinmis iki patates tuz ince dogranmis maydanoz ve baharat eklenir 5 dakika daha kavrulur sogutulur
Tereyag eritilir sivi yag soda yumurta eklenir iyice karistirilirYarim daire haline getirdigimiz yufkanin uzerine yag soda karisimindan gezdirilir kenarina kiymali harc konur ve rulo sarilir gul sekli verilirDiger yufkalarda ayni hazirlanirtepsiye yan yana dizilirAralarina tepsi boyunca kestigimiz yufkadan kalan parcalar yerlestirilirSodali harc gezdirilirTepsinin kenarindan sarkan yufkalar iceriye katlanir Tepsinin uzerine kesilen yufka yerlestirilir kalan harc uzerine gezdirilir 180c firinda uzeri kizarana kadar pisirilir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com