Elmalı Milföy Dilimleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Milföy DilimleriElmalı milföy dilimleri tarifi - Elmalı milföy yapılışı ![]() Malzemeler ; * 9 Adet Kare Milföy Hamuru * 3 Adet (Orta Boy) Elma * 2 Tatlı Kaşığı Şeker * 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz * 1 Çay Kaşığı Tarçın Yapılışı ; * Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın![]() * Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha üçerli sıra halinde bir kare oluşturacak şekilde dizin (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)* Hamurları oklava yardımı ile hafifçe açın![]() * Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın ![]() * Yaklaşık 1 - 1 5 cm lik dilimler kesin ve tepsiye dizin (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)* 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin![]() Alıntı ![]() |
|
|
|