Cikolatali Turta (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cikolatali Turta (Resimli)Bu pasta benim favori pastalarimdan Cünkü hem cok basit hemde cok ugrasilmis gibi duruyor 125 gr yumuşak margarin4 adet yumurta 1 su bardağu toz şeker 2 kaşık kakao 1 kahve fincanı süt 1 5 su bardağı un 1 poşet kabartma tozu Sos için: 2 5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası 1 kaşık kakao 5 kaşık şeker 80 gr bitter çikolataYAPILIŞI 2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun Yarım bardak süt ile şeker nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştırın Kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyin 2-3 dk pişirin ocaktan almadan hemen parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alin Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın Yumurtaları ilave edin Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin En son un kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştırın Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın En üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltin 180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk pişirin (pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin ) Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirin Soguduktan sonra pudra şekeri ile süsleyinIste bu da resmi ![]() ![]() ![]() Bu pasta tarifi ve hazırlanışı Azeri kizi isimli üyemize aittir
|
|
|
|