125gr tereyağ veya margarin (ufak doğranmış halde)
200gr Bitter çikolata (ufak doğranmış halde)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm (ufak doğranmış halde)
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı Beyaz damla çikolata
1Fırın 160 derecede ön ısıtma yapılır ve kalıbın her tarafı yağlanır
2Isıya dayanıklı bir kabın içine çikolata tereyağ veya margarin toz şeker ve kuru üzümler konur ve ocak üzerinde çikolata eriyinceye kadar karıştırılır
3Çikolata eridikten sonra kap tezgah üzerine alınır ve oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletilir
4Yumurtalar hafif çırpılarak çikolatalı karışıma eklenir ve spatula veya çırpıcı yardımı ile karşıtılır En son un ilave edilerek hamur hazır hale getirilir Bu aşamada arzu edilirse beyaz damla çikolata veya başka yemişler ilave edilebilinir
5Tamamlanan hamur yağlanmış kalıba alınır Üzeri düzgünleştirdikten sonra 30 dakika ön ısıtma yapılmış fırında pişirilir Süre sonunda soğuması için tel ızgara üzerine alınırSoğuyunca kalıpla kesilip istenilen şekil verilir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.