![]() |
Çikolatalı Ve Üzümlü Dilimler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler:
1.Fırın 160 derecede ön ısıtma yapılır ve kalıbın her tarafı yağlanır. 2.Isıya dayanıklı bir kabın içine çikolata. tereyağ veya margarin. toz şeker ve kuru üzümler konur ve ocak üzerinde çikolata eriyinceye kadar karıştırılır. 3.Çikolata eridikten sonra kap. tezgah üzerine alınır ve oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletilir. 4.Yumurtalar hafif çırpılarak. çikolatalı karışıma eklenir ve spatula veya çırpıcı yardımı ile karşıtılır. En son un ilave edilerek hamur hazır hale getirilir. Bu aşamada arzu edilirse beyaz damla çikolata veya başka yemişler ilave edilebilinir. 5.Tamamlanan hamur. yağlanmış kalıba alınır. Üzeri düzgünleştirdikten sonra 30 dakika ön ısıtma yapılmış fırında pişirilir. Süre sonunda soğuması için tel ızgara üzerine alınır.Soğuyunca kalıpla kesilip istenilen şekil verilir http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.