![]() |
Fesleğen Soslu Erişte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğen Soslu Erişte TarifiFesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır?-Fesleğen Soslu Erişte Tarifi-Fesleğen Soslu Erişte Yapılışı GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) * 4 kişilik hazır erişte * 1 çorba kaşığı fesleğen sos * 1 diş doğranmış sarımsak * 1 adet doğranmış domates (ince kıyım kesim) * 100 gr doğranmış soğan (ince kıyım) * 1 çay kaşığı köri sos * Yeterince tuz ve biber * 2 çorba kaşığı krema * 50 gram tereyağı Yapılışı: Fesleğen Soslu Erişte 1 - Erişteyi normal makarna gibi haşlayın soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sostan dökerek servise veriniz ![]() Not: Şayet marketlerde hazır olarak satılan fesleğen sos bulunamazsa aşağıdaki tarife göre yapılabilir ![]() 2 - 50 gr dövülmüş ceviz içi 50 gr dövülmüş fındık içi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve fincanı sıvı yağ Yeterince tuz ve biber 1 kahve kaşığı kıyılmış taze fesleğen Bu malzemeyi iyice karıştırarak sosu hazırlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|