Karacaköy Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karacaköy Pilavı TarifiKaracaköy Pilavı Tarifi Karacaköy Pilavı Tarifi Resimli Karacaköy Pilavı Tarifi Malzemeler Yarım demet dereotu 1 Su bardağı yerfıstığı 2 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber 2 Su bardağı su 500 gr kuşbaşı dana eti 2 Su bardağı pirinç Çeyrek çay bardağı sıvıyağ 2 Adet orta boy soğan 1 Adet havuç ![]() Pilavın tarifi Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin ![]() Bu arada dana etini iyice pişirin ![]() Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin ![]() İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin ![]() Eti ekleyip 1-2 kez karıştırın![]() Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp suyunu süzün![]() Tencereye ilave edip kavurun![]() Üzerine suyu karabiberi ve tuzu ekleyip pilav suyunu çekene dek pişirin![]() Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin ![]() Pilavı karıştırıp ocaktan alarak demlenmeye bırakın![]() Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın ![]() Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|