ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Karacaköy Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573446)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:22 PM

Karacaköy Pilavı Tarifi
 


Karacaköy Pilavı Tarifi

Karacaköy Pilavı Tarifi
Resimli Karacaköy Pilavı Tarifi

Malzemeler

Yarım demet dereotu
1 Su bardağı yerfıstığı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı su
500 gr kuşbaşı dana eti
2 Su bardağı pirinç
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
2 Adet orta boy soğan
1 Adet havuç

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Pilavın tarifi

Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin.
Bu arada dana etini iyice pişirin.
Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin.
İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin.
Eti ekleyip. 1-2 kez karıştırın.
Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp. suyunu süzün.
Tencereye ilave edip. kavurun.
Üzerine suyu. karabiberi ve tuzu ekleyip. pilav suyunu çekene dek pişirin.
Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
Pilavı karıştırıp. ocaktan alarak demlenmeye bırakın.
Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın.
Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip. servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.